Solis BioDyne

  • #Tartu
  • #Estonia
  • #office
  • #steel

Location

Palsa tee 6 and 8, Tartu, Estonia

Area

3475 m2

Status

In progress

Client

Solis BioDyne

Architecture and interior architecture

Margit Aule, Toomas Adrikorn, Laura Ojala, Katri Mets and Celine-Cathy Raaga

Structures and engineering design

Projekt O2

Landscaping

Alari Suurmets

Visualisations

UDU Visuals

Solis BioDyne, a Tartu-based international and swiftly evolving biotech company, has decided to raise a new building that would convey its vision.

The location in the Green Park of Tartu, a rapidly developing production and business area, provides an opportunity for growth and being connected with the city: e.g. following the example of Ülemiste City in Tallinn, a new train stop is being planned so that people arriving in Tartu could go off at the Green Park stop.

The two-storey building accommodates labs as well as offices, lined by an outdoor garden through two floors. The green plant facades, the flowing spatial layout and the spiral staircase all carry a clear message of thinking outside the box.

The team of LUMIA had a superb opportunity to design this environment as a whole: the architecture, the interior architecture and the landscape.

Previous project

Consulate General of Estonia in San Francisco

Next project

Suur-Lossi house